Monday 20180218

Hej alla!
Idag är det måndag och det är sportlov. Nästan alla barn är hemma och det är bara några få som har lovskola, så det är väääldigt lugnt på jobbet, som alltid när det är lov. Det blir ganska skönt att sitta och läsa, planera, fixa med mail och sådär.
 
I eftermiddag ska vi till Eksjöhus och träffa säljaren. Vi har hittat ett nästintill perfekt hus för oss, så bra planlösning, perfekt för vår familj. MEN! Jag har läst en del dåliga recensioner om just Eksjöhus, så tänker absolut konfrontera säljaren och be om referenser. Det ska ju liksom vara roligt att bygga hus och inte bli en mardröm.
 
Just det här med huset alltså. Jag känner en stor sorg att vi mer eller mindre bestämt oss för att sälja vårt hus för att bygga nytt i Genevad. Inget är säkert ännu och vi säljer inte vårt hus om vi inte får så mycket som vi vill ha, men det verkar ändå som att vi kommer försöka sälja i alla fall. Men jag ÄLSKAR Marbäck. Naturen, skogen, sjöarna. Det är så underbart. Precis lagom långt ifrån stan. Ångesten är ändå rätt stor. Anledningen att vi vill flytta är dock att vi känner att vi inte har tid/ork/lust att hålla på med allt som är med att sköta ett äldre hus dock. Det var välskött när vi köpte det, men det kräver mycket omvårdnad ändå och vi har inte kunskapen eller orken att fixa hela tiden. 
 
Dessutom vill vi ha närmre till familj. Fördelarna med att flytta väger upp för fördelarna med att stanna. Naturen kan man åka till, men jaa...jag har verkligen en klump i magen ändå.
 
Igår slängde vi en massa skräp på tippen, det känns bra att ha blivit av med sånt som bara väntat på att bli bortforslat. Lite välbehövlig vårstädning 😃