Fortsatt kyla

Kylan fortsätter hålla sitt grepp om oss. De senaste dagarna har vi haft det ner mot 11 minusgrader på natten och runt -3 på dagen. Idag var det inte varmare än -6 grader, plus att det har blåst ganska mycket vilket gjort att det känts så jäkla kallt. Idag gick vi INTE ut på eftermiddagen! Noah ville, men inte mamman ;)
 
Vi har varit fortsatt förkylda också, men börjar bli bättre nu. Leo har det jobbigt med nästäppa och hosta och sover inte så bra.
 
Restaurangen är öppen igen sedan igår och det känns både lite läskigt och roligt! Vi känns mer fokuserade och målinriktade nu. Det ska bli bra!
En av rätterna är denna goda fiskgratäng som jag gärna skulle sätta tänderna i, men den innehåller grädde så det kan jag inte. Idag smakade jag dock på Sloppy Joe och den var jättegod!
 
Nu ska jag hoppa i duschen och sedan gå och sova. Hoppas ni har haft en fin dag!

Sjukstuga

Hej! De senaste 4 dagarna har vi varit ganska krassliga hela högen. I torsdags och fredags hade jag värk i hela kroppen, och näsan har runnit konstant. Chris hostar och är hes och Leo är snörvlig han med. Noah är också förkyld men har nog varit piggast av oss allihop. Han hade det värre förra helgen.
Vi har försökt mota olle i grind med massor av grönsaker, men det har gått sådär. Noah älskar som ni vet att hjälpa till i köket. Han är väldigt bra på att vara försiktig, han vet att det är varmt och att knivar är vassa och farliga. Han tar fram bestickknivar för att skära lite själv. Svamp, tomater, gurka och andra mjuka grejer går bra, men ibland vill han skära lök, potatis och morötter och då är det svårare.
 
Igår sken solen, det var så vackert väder. Jag tog med pojkarna på en promenad vid Torvsjön. Två timmar var vi ute och gick, Noah traskade på hela tiden och klättrade på kullarna och utforskade massor. Klagade inte en enda gång. Det var jättemysigt!
Noah har börjat inse att det är lite roligt att leka med sin lillebror ibland. Nu skrattar Leo högt när Noah busar med honom och det är ju bara så gulligt!
 
Den lilla sötnosen som senaste veckan inte alls velat sova på kvällarna. Fäktas, sparkas, skriker hjärtskärande, vill ha napp men sliter ut den snabbt igen, bökar och håller på. Igår kväll och ikväll gick det lite lättare dock. Det verkar som att något verkligen irriterar eller stör honom. Kanske tänder på G? Eller så är det förkylningen, eller bara någon utvecklingsfas. Vet man någonsin med de små?
 
 

Helgen

Denna helg har vi spenderat mycket tid utomhus. Leo har provat sittdelen i vagnen och Noah har åkt pulka i vår lilla backe. Vi har försökt hitta en hyresgäst till gästhuset, men det verkar vara väldigt svårt. Ingen är intresserad!
 
I fredags gick jag på bio med tjejerna...det blev "Fifty grades freed". Haha. Inte så jättebra men mysigt att få lite egentid utan barnen! Dock hade det gått sådär för Chris med Leo. Han hade visst varit ganska ledsen och svårtröstad.
 
I lördags fick vi vackert väder på förmiddagen så jag åkte med Noah till lekplatsen. Där fick han springa av sig och leka i 1,5 timme innan det var dags att dra sig hemåt igen. På kvällen åkte vi till mamma och Micke och åt middag. Det var mysigt!
 
Igår jobbade Chris och jag spenderade mer tid med mamma och Micke då de kom över på kaffe och så tog vi en promenad runt golfbanan med hundarna. Noah var lite hängig igår så vi gjorde inget särskilt mer än det. De blev TV-mys i soffan resten av dagen/kvällen.
 
Idag blev det förskolan ändå för han vaknade pigg och på gott humör. När jag lämnade av honom fick jag inte ens gå in och "lämna". Han vinkade bara och sa åt mig "mamma jobba!"...nästan som att han rationaliserade för sig själv varför jag skulle lämna honom på förskolan. Hmm. Jaja, han var nöjd och hade haft det roligt i pulkabacken hela förmiddagen! Vi gick ut lite nu under eftermiddagen också, men det var väldigt blött ute. Så tråkigt med slask.
Nu är båda barnen i säng...skönt med dessa stunder på kvällen. Jag är tacksam för att mina barn sover bra på kvällen och natten. Vet att inte alla har det så.