Dags att barnsäkra

Nu är det som sagt full fart på vår lille kille. Om han lärde sig krypa förrförra helgen så har han denna vecka verkligen fått upp farten. Nu är det precis som att han förstått att han kan ta sig dit han vill och saker är inte utom räckhåll längre. 

Som den här spegeln i hallen till exempel. Mycket roligt att krypa fram till och pussa sin spegelbild.  Men spegeln är inte fast i väggen  så jag är rädd att den ska tippa. 

Saker att barnsäkra denna helg:
Trappgrindar
Spegeln
Sladdar (han har en riktig fascination för sladdar)

:) 

Friyay!

Trots att jag är hemma på föräldraledighet så känns det extra kul med fredag på något vis. Hittade denna bild i mitt instagramflöde och var tvungen att "reposta" den. Tänk att det är 9 månader sedan magen putade ut sådär. Helt galet vad kroppen kan göra. Min mage har gått tillbaka helt och jag har tappat en del kilon. Amningen har verkligen sugit allt ur mig. Jag trivs i min kropp, men känner mig svag och vek. Jag är i den sämsta form jag varit på flera, flera år och har svårt att hitta motivationen igen. Den kommer och går. Antar att det bara gäller att bestämma sig. Jag vill väga lite mer och ha styrka i kroppen igen. Jag måste ju vara stark för att orka bära och leka med Noah. Sedan vill jag även ha en stark kropp om jag ska bära fler barn. En graviditet är sträng!
 
Besiktade bilen innan och gick igenom med bara ett par notiser. Skönt! Solen har skinit idag, men nu regnar det igen. Det här aprilvädret får gärna dra iväg snart. Vill ha sol och värme!
 
 

9 månader

Idag fyller den här lilla killen 9 månader. Bara 3 månader kvar tills ett helt år. Galet. Liten börjar bli stor! Det har hänt väldigt mycket den här månaden. Nu kan han:
  • Krypa
  • Gå väldigt bra med stöd
  • Peka
  • Tittar på lampor och säger "daada"
  • Säger typ "Där!" varje gång han pekar på något.
  • Verkligen visa vad han vill och blir arg/irriterad om man gör saker han inte vill, tex byta blöja/kläder eller slutar leka.
Amningen går upp och ner. Vissa dagar vill han knappt amma alls, andra dagar ammar han ganska mycket. Han sover bättre på nätterna, men har svårt att komma till ro på kvällen. Eller nja, kommer till ro gör han, men helst vill han inte att jag ska ifrån sovrummet. Separationsångesten är rätt stark just nu. Annars väger han nu 8600 gram och är 73 cm. Vissa kläder i storlek 68 är för små och vissa är fortfarande lagom. Vi börjar sakta fasa in storlek 74 -> shopping hägrar! ;)