Vecka 28

Vilken vecka är jag i nu: 28

Vilken trimester: Tredje

Hur stor är babyn?: Cirka 39 cm från huvud till tå, och väger ca ett kilo.

Cravings: Inget särskilt de senaste veckorna, bara allmänt sötsug.

Mat jag ej vill ha: Ingen särskild 

Fosterrörelser: Ja, massor. En aktiv liten krabat! Tar spjärn och trycker ut armar och ben hit och dit. Det pågår en brottningsmatch där inne mest hela tiden.

Andra gravidtecken: Fortsatt många sammandragningar. Fogarna börjar kännas nu också.

Klädfavoriter: Urgh, helst inget alls. Är obekväm i det mesta.

Sömn/drömmar: Fortsätter sova ganska gott. Har dock lite ont i kroppen nu.

Favorite moment of the week: Att vi har köpt en ny bil!

Jag längtar till: Semestern!

Övrigt: "Energinivån är väldigt låg den här graviditeten. De dagar jag har energi går åt att fixa hemma, leka med Noah och vara en rolig mamma för en gångs skull. Jag har dåligt samvete över att jag har fått ett sådant humör, kort stubin och låg toleransnivå. Det kan vara svårt att balansera vila, jobb, företag, hushåll, partnerskap och föräldraksap på en lagom nivå utan att tappa lågan. Jag skulle verkligen behöva träna mer men när dagen är slut orkar jag oftast inget mer än att titta på tv en stund. " Låter detta stå kvar då det i princip fortfarande är likadant sedan vecka 25. Så trött och grinig. Stressad. Usch.

One step in the next direction

Jag känner en stark dragning återigen att minimera min tid framför skärmar. Telefon, dator, TV. Det tar upp för stor del av min tid som jag kan ägna åt saker som ger mig större glädje i livet. Som att busa med Noah, prata med Chris, umgås med vänner och familj. Vad är det jag kommer att uppskatta att jag gjort i mitt liv i slutändan? Stirrat på en skärm, eller upplevt glädje, kärlek och spontanitet? Delat sorg och ängslan, fått hålla en hand, fått ge en kram när den behövdes som mest? 
 
Min telefon ligger redan undanstoppad för det allra mesta när jag umgås med Noah. Men jag behöver lägga undan den även när jag ska umgås med mig själv och med andra vuxna. 
 
Igår gjorde jag 30 minuters yoga. Min kropp är så stel. Ikväll ska jag göra det igen. Jag behöver inte distraheras av media längre. Jag mår inte bra av det, psykiskt eller fysiskt. Jag vill leva mitt liv. Skapa minnen, göra värdefulla saker. Om det så bara är att krama mitt barn en extra gång, läsa en extra saga för honom. Vänta i 10 minuter till på att låta honom plaska i vattenpölen och skratta med honom för att det är så skojigt. Det är värdefullt för mig, och framförallt för honom...

Plus och minus

+ Sommaren är här och trots dagar med sämre väder tycker jag ändå generellt att det är varmt och skönt och vi kan njuta av att vara utomhus en stor del av vår lediga tid. Trädgården blomstrar för fullt just nu!
 
+ Inga direkta besvär av foglossningar än, och nu är jag ändå i vecka 27! Med Noah fick jag svårt att gå i vanlig promenadtakt redan i vecka 23-24 ungefär. 
 
+ Podden "Penntricket" av Cissi Wallin och Natashja Blomberg (aka Lady Dahmer). Underbar.
 
+ Har fått tillbaka lite bättre aptit nu, men har fortfarande svårt att lära mig att äta mindre portioner, men oftare. Snacka om att vara vanemänniska!
 
+ Mitt humör, eller snarare tålamod, med Noah har varit mycket bättre den senaste veckan. Och det gör såklart skillnad på hans humör också.
 
+ Bara fyra (knappt) veckor kvar tills semestern! 
 
- Chris kommer jobba extremt mycket från och med nu. Troligen cirka 13 timmar om dagen de flesta dagar. Blir inte mycket tid över att umgås. Förhoppningsvis ger det resultat i slutet av sommaren och han kan ta en del ledigt i höst. Vi håller tummarna för det.
 
- Min förkylning som aldrig vill ge med sig. Är så trött på att snörvla och snyta ig hela tiden nu. Men det känns i alla fall som om det börjar bli liite bättre.
 
- Är i så dålig form och har ont i kroppen - får dåligt samvete men orkar ändå inte göra något åt det. Är trött och neggig. Hoppas på att kunna bryta det och göra mer yoga. Jag behöver verkligen det.