att lära känna sina nya omgivningar

det är en nackdel med att flytta när det som bäst börjar bli mörkare och mörkare ute. nu när klockan slagit om till vintertid är det allredan mörkt när vi kommer hem från jobbet. därför har det inte blivit många utflykter till skogen ännu. men vi hann med en liten kort en förra veckan i alla fall. 
 
gick runt lite i skogen och tittade efter svampar och försökte hitta de olika sorterna i en svampapp som jag laddat ner till telefonen.
 
den här cykelbanan är ett gammalt järnvägsspår och går precis nedanför vår trädgård. den går hela vägen in till stan åt ena hållet och hela vägen till simlångsdalen åt andra. 
 
sjöar och vatten finns det också gott om! (och myggen och knotten likaså, tyvärr haha!)
 
nu är det höstlov och barnen är hemma, vilket betyder väldigt lugna jobbdagar för mig. kanske ska jag printa ut lite läsmaterial och be om att få jobba hemifrån torsdag/fredag...vi får se!

comparison is the thief of joy

 
 
 
you have the right to be exactly what you are. you have the right to take up as much or as little space as you want. you have the right feel beautiful, strong, empowered, intelligent, witty, shy, sad, happy, angry, quiet, loud. you have the right to express yourself and you have the right to be you. and you don't have to be like anyone else, because what you are is invaluable. that is the truth. 
 
 

att ha helg i sitt hus

helgen har flutit på som vanligt. det är så helt annorlunda att bo i hus. man har aldrig tråkigt. så många ytor att fundera över och klura kring. hur ska vi dekorera? hur ska vi göra det mysigt för oss i vårt hus? gå runt i trädgården och inspektera våra ägor. sortera, hitta nya plats åt saker. lära sig elda i vedpanna. bara en sån sak. åka till ikea och köpa plantor till fönstrena i vardagrummet bland annat.
 
gosa med katterna som verkar tycka bättre och bättre om sin nya boning, men som jamar högt och ljudligt när vi går ner i källaren. att gå runt på ikea och bestämma möbler vi ska ha i vardagsrummet och i "finrummet" och kramas och säga "vårt hus" tillsammans.
 
prova nya kombinationer av dekorationer, sätta en palm i vardagrummet, få in lite mer grönt. fundera på när man bäst ska gå och säga hej till sina nya grannar. få massor av matlagningsinspiration av det faktum att vi har ett kök som är roligt att laga mat i. att baka bröd och koka köttgryta och äta till tända ljus.
 
det är ett ganska fint sätt att ha helg tycker jag.