Hitta tid för mig själv

Jag är en person med ett stort behov av egentid. Jag behöver få vara själv, ensam, få ta det lugnt, utan några måsten.
 
De senaste månaderna har jag dock inte lyckats få (skaffa?) mig så mycket egentid och jag känner verkligen hur det påverkar mitt mående. Jag är lättirriterad, lättstött, har nära till gråt, och jag känner mig framförallt konstant stressad. Har hela tiden huvudet fullt av saker jag "måste" göra. Jag hinner inte stanna upp och bara njuta av nuet.
 
Häromkvällen tog jag mig ut för att fota lite på Östra Stranden, men jag hann bara vara där i 15 minuter innan Chris ringde för at Leo hade vaknat och skrek som en galning för att inte jag var där. När jag väl kom hem hade han ätit en klämmis och somnat igen... 😏
 
Men jag börjar verkligen inse hur jag funkar och jag ska nog skaffa mig en ny yogamatta snart för när jag gör yoga mår jag bra. Naturen får mig att må bra, så jag ska börja gå fler promenader igen. Och prioritera! Vad är egentligen viktigt att göra just nu? Vad kan jag strunta i? Jag har lätt för att försöka göra för mycket och inte låta mig själv bara göra sånt som jag blir glad av. En typisk ovana bland kvinnor skulle jag gissa på...Vi har svårt att sitta still, låta andra jobba lite också och bara koppla av...inte konstigt många går in i väggen. Vi kan inte hålla på såhär.
 
 
 
 

Sista dagen i juni

Så var juni redan över. En varm och torr juni, precis som maj. Full med äventyr och roliga dagar, såväl som frustrerade och irriterade dagar.
 
- I början på juni åkte vi till Röstånga camping i Skåne över nationaldagen. Fiskade, spelade kort, badade och hade det mysigt.
 
- Det var avslutning på öppna förskolan och Noah fick en fjäril målad i ansiktet som han absolut inte ville tvätta bort sen.
 
-Vi har haft besök av en mamma rådjur och hennes kid i trädgården vid flera tillfällen. Ofta på kvällar runt 21.00 men även morgon vid 06.00 ungefär. Så gulligt. Kiden verkligen springer omkring och leker och är de verkar helt lugna och avslappnade.
 
- Vi har hunnit fiska några gånger nere vid Ingmar och Birgitta (som ägde vårt hus innan), och Noah älskar det!
 
- Vi har varit på barnkalas hos kompisen Rasmus som fyllde 3 år nu i juni. Tänk att min barndomskompis och jag fick två barn, inte bara födda samma år men typ samtidigt. Det skiljer 6 veckor på Rasmus och Noah och som ni redan vet föddes Leo och Cornelia på samma datum :)
 
 
- Jag har kämpat med Leos mat, han är inte så intressrad av att äta stora mängder. Nu hade han gått upp 600 gram sedan sist när vi vägde honom igår, så jag tänker att det får vara. Han vet bäst själv. Han får amma så länge han vill och ta maten i sin egen takt.
 
- På vår bröllopsdag fick jag kaffe på sängen, fina blommor utav Chris och sushi och Ben & Jerry's glass. Så mysigt! Man måste inte fira stort, det lilla räcker gott och väl!
 
- Vi firade midsommarafton hos Natalia och Dan och Noah fick köra traktor och hjullastare, det tyckte han var spännande! Mer om det i ett annat inlägg! Midsommardagen spenderades hemma med pappa och Milo och massor av god mat :)
 
- I veckan hade vi playdate på lekplatsen. Varmt som tusan var det, men mysigt att leka med kompisarna tyckte Noah.
 
- Värmen gör det lite jobbigt att vara ute mitt på dagen men lite poolbad har vi hunnit med.
 
- Vi håller på att lära Noah att bli blöjfri. Det har gått 2,5 vecka nu ungefär. Första veckan gick jättebra, Noah gick på toa och glömde han det så kunde vi sätta honom där utan problem. Men nu senaste veckan har han strejkat mer och går runt naken mycket på grund av värmen och både kissar och bajsar där han inte borde. Men jag tänker inte ge mig. Nu är det blöjfritt och jag tror det blir förvirrande om man helt plötsligt tar fram blöjorna igen. Nä, vi ska inte ge upp, jag måste ha tålamod!
 
Nu går vi in i Juli och jag hoppas att jag kan finna ro och glödje att njuta mer....tiden kommer aldrig tillbaka. Barnen blir bara större...dammtussarna under soffan kan vänta, det kan inte barnen.
 

Sommar sommar sommar

Vi har minsann en av de varmaste somrarna som jag kan minnas hittills. Jag minns några riktigt varma somrar från uppväxten, men det är ju inte många år man upplever en sådan här värmebölja så länge!
 
I torsdags åkte vi ner till stranden för första gången i år. Jag har dragit mig lite för att åka dit för jag kan tycka det är lite jobbigt när det blir för varmt. Det finns ju inte så mycket skugga. Men med parasoll och massor av filtar blir det supermysigt.
 
Vattnet var riktigt klart och varmt, var så skönt att ta sig ett dopp! Leo sov gott i skuggan till ljudet av vågorna och Noah älskar att leka i sanden.
 
Vi hade tänkt åka dit idag med, men det blev för stressigt med allt annat vi hade att göra. Så vi åker dit imorgon istället :) Det blir med mamma och Micke, Julia och Helene. Lite picknick, bad och lek. Ser fram emot det :) Vad gör ni denna helg?