Ute så mycket det bara går

Det så varmt att det är jobbigt att vara i trädgården. Gräset är alldeles torrt som fnöske, inte konstigt att det brinner på många platser i Sverige. Minsta lilla gnista kan sätta eld på gräs och buskar nu. Jag förstår inte hur folk kan vara så dumma att använda engångsgrillar eller försöka elda eller slänger cigarettfimpar på marken nu.
 
Men men...vi försöker vara ute mycket, nere vid vatten. Spenderar tid inomhus också för man får passa sig i solen, men gud ska bara veta att jag behöver tanka solljus om jag ska överleva den mörka vintern!
 
I måndags åkte vi till Östra stranden och hade picknick och badade. Noah tyckte det var så mysigt att Chris var med. Det är synd att Chris jobbar så mycket, för han hinner inte träffa pojkarna så ofta.
 
Igår mötte vi upp Helene och Julia vid Toftasjön och badade där med. Kände mig inte helt kry i kroppen igår, hade värk och var hängig, men tog en alvedon och sedan kände jag mig bättre. Har på känn att det var en lättare mjölkstockning då det gjorde ont i ena bröstet. När det gick över, gick även värken över.
 
Idag fick jag hjälpa till i restaurangen, och sedan var jag med mamma och Micke. Vi åkte till en sjö i Skogaby som var så fin och det var riktigt varmt i vattnet. Noah älskade det så mycket att han pratade om det i bilen på väg hem. På vägen hem såg jag också en älg, lite kul då en inte ser dem så ofta häromkring :)
 
Har haft en fin vecka än så länge. Nu ska vi ha en härlig helg också hoppas jag :) Sommaren fortsätter!

10 månader idag

Ännu en månad äldre är du nu. Nu går du med hjälp av våra händer (fortfarande lite instabilt men ändå). Du ropar "mamma" när du blir ledsen.
Du äter bättre nu. Favoritmaten för tillfället är jordgubbar, hallon, ett par av Hipps barnmatsburkar, kyckling och räkor. Och fortfarande klämmisar såklart.
Du gillar att busa med storebror, vill gärna leka med honom hela tiden.
Du gillar även att bada, leka med bollar, lyssna på musik och klappa händerna.
Du övar din röst och skriker högt när du vill ha något. Du blir väldigt upprörd när någon tar något från dig som du vill ha. Du älskar mammas nyckelknippa och blir arg om jag tar den.
Dina två tänder jämte framtänderna är påväg nu. Den högra har spruckit igenom tandköttet och den vänstra kommer nog snart. Det kliar och gör ont såklart, då nu har du börjat bitas! Ouch!
Du pussas om jag frågar "kan jag få en puss?" och plutar med munnen.
Du trivs bäst där du kan krypa runt/gå runt, leka, utforska och ändå ha nära till mamma. Du kryper gärna upp i famnen och "tankar" mamma innan du fortsätter utforska.
Du kan nu resa dig upp mot tex soffan.
 
Kan inte fatta att du fyller 1 år om två månader...
 

Bada,bada, bada

Det enda rätta i värmeböljan är såklart att bada! Vi har varit vid sjöarna och vid havet och vi njuter fullständigt av att kunna bada såhär mycket!
 
Mamma visade oss en ny sjö med en liten brygga där vattnet är grunt och varmt. Jag är inte orolig för Noah när han leker på bryggan för vattnet är inte djupt på någon sida och skulle han ramla iär det så nära från stranden att jag är där på ett kick. Vi har såklart alltid uppsikt. Noah är duktig och badar bara på "insidan" av bryggan när jag inte är i vattnet med honom.
 
Han har så roligt där, och Leo har äntligen börjat tycka om att bada också. Han går gärna runt i vattnet eller sitter och plaskar i vattenbrynet. Lilla gosegull!