Kamera

Imorse när jag gick upp märkte jag att katterna hade slagit ner kameran i golven. Jag provade att slå på den och det gick bra så jag tänkte inte mer på det. Men sen när James skulle ta kort visade det sig att den hade gått sönder ändå. Ingen fungerande blixt och alla bilder blir jättemörka. Så nu har jag beställt en ny digitalkamera från Pentax. 8.0 megapixel och 5x optisk zoom. Den ska vara vattntät, men är inte säker och ganska tålig stod det i recensionerna. Sen har den laddningsbart batteri, vilket är bra så slipper man köpa batterier hel tiden och den har också inbyggt 51 MB minne det är kanon! Ganska bra pris, kostade en 1000 lapp. Känns trist att man helt plötsligt fick en sån utgift, men jag kan bara inte vara utan en kamera och ska jag köpa en kan den lika gärna vara bra.

Just nu lagar jag mat, röd kyckligcurry med ris och massa grönsaker. Sen ska jag duscha och göra mig iordning inför ikväll.

Puss

What to do?

Är rätt nöjd med att jag har avklarat lika mycket plugg nu på 3 timmar som jag beräknade skulle ta hela dagen. Det betyder att jag har halva dagen till förfogande. Ska nog läsa lite till i romanen vi har tills på onsdag senare i eftermiddag. Vill träna men kan inte bestämma mig för gymmet eller promenad?

Ikväll ska jag ut verkar det som. Men hänger inte riktigt med på hur var och när. Det får jag väl se antar jag. Maria skulle höra av sig.

Mamma vill spela, men jag känner inte att jag har tid eller ork. När ska jag hinna med allt och alla. Hur ska man kunna ge alla uppmärksamhet på samma gång? Det går inte...hopplöst...I feel really bad. Det känns som om jag gör alla besvikna för tillfället. Så vill jag inte ha det.

Ska nog ut och gå en promenad nu och fräscha upp sinnet lite. Kanske går jag till gymmet och tränar en stund. Skulle vara skönt. Har en längtan att springa på löpbandet och känna att jag klarar allt, jag kan fortsätta hur länge jag vill. Det är mitt mål. Vill ha solsken, just nu är mitt sinne mulet, behöver ljus och värme. Ska skaka loss lite spänningar ikväll. Göra mig fin och bara njuta av att finnas till. Ingen alkohol, inte ikväll jag vill bara känna att jag finns och att jag mår bra.

Det ska bli en bra kväll.


(bild av: http://trixypixie.deviantart.com/)

Kvällen

Så var det kvällen redan. Har varit på Maxi och handlat lite godis, tänkte först hyra film på hemmakväll men sen struntade vi i det. Lite naturgodis, nötter är alltid gott och lite vanligt godis. Har inte bestämt mig för om jag ska läsa och gotta mig eller kolla på tv/film och gotta mig. Är lite sugn på att läsa. Fast läser man för mycket Harry Potter om man drömmer att Voldemort vill döda mig och jag måste fly?? o.O

Jag och Louen gick på en timmes promenad innan, det var jätteskönt varför går jag inte oftare?? Kanske ska börja gå till skolan? Man ska ju gå 10.000 steg om dagen säger de och det gör jag knappast. Får börja satsa på det!

Vi lagade hemmagjord Chili con carne, mycket bättre än att köpa kryddmixen, som innehåller natriumglutamat vilket är giftigt för kroppen. Det finns i de flesta kryddblandningar och buljong, så kolla innehållsförteckningen! Ett annat råd, köp helst inget som innehåller palmolja, regnskogen skövlas för att få plats med palmplantager där palmerna används för just palmolja. Jag har tagit ståndpunkt och vill inte vara del av regnskogsskövlingen. Det kan löna sig att kolla på innehållsförteckningen innan man köper något!

 

Louens hår ser nästan svart ut, men det är egentligen rött. Undrar varför min kamera gör så?