juletider

Hej på er. Julen var härlig och gick alldeles för snabbt. Kvar står julgranen som ser tom och ensam ut nu när alla klapparna är borta (och ljusslingan är trasig). Noah gillade att dela ut julklappar, han åt glatt av lax, prinskorv, rödbetssallad, kaviar (den svarta romen), ägg och vörtbröd. Han har förgäves försökt lirka åt sig en av de fina färgglada chokladbitarna i skålen och han har fått massor av leksaker att njuta av nu och längre fram.
 
Den 23:e stod julgranen i sin största prakt med fullt av julklappar runt om. Emmylou och Jerry kom på besök med sina små och Noah tyckte det var skojigt att leka med sina kusiner. Lilla Saffron som bara är 7,5 månad kan redan ställa sig upp själv, utan stöd! What?? Helt galet :)
 
På julafton var vi hos min pappa och Milo. Det var bara vi, och det var faktiskt skönt att inte vara många. För Noahs skull om inget annat. Det är ju en dag som bryter rutinerna rätt mycket, hehe. Men han tyckte det var mysigt. Somnade vid åtta och vaknade igen vid tio. Då kunde han inte somna om så då fick han följa med ner i vardagsrummet och vara med lite till. Vi tittade på Ice Age och Noah lekte med sitt tågset som han fått.
 
På juldagen åkte vi hem från pappa och Milo runt lunch och tog det lugnt resten av dagen. Lite dålig nattsömn gjorde oss trötta och det var skönt att bara vara. Vi öppnade lite fler klappar här hemma och pysslade med dem...ja det var en lugn dag.
 
Annandagen var vi hos min mamma, men jag berättar mer om det imorgon :) 
 

Mysig morgon

En bild från förra veckan när vi fick en vacker frostmorgon.
 
Åh, imorse var Noah supermysig. Hade helst velat stanna kvar och gosa med honom. Han var på gott humör och när jag sade "Ska vi fixa en macka?" så sade han "atta" flera gånger. Han försöker verkligen härma och uttala ord nu! När han fick sin macka sade han "tack". Hur gulligt?? Utan att jag sade det först, han visste det helt enkelt. Hjärtat spricker ju av stolthet!
 
Idag har de julfest på förskolan och ikväll ska vi på julfika med vännerna. Snart är det jul!
 

En hektisk vecka

Hej!
Förra veckan var helt galen. Noah har utvecklingssprång, förkylning och tänder (kindtänder dessutom) på samma gång så hans humör har minst sagt varit upp och ner. Han har blivit väldigt bestämd och eftersom impulskontrollerna är minimala när man bara är 1,5 år så blir det en hel del sparkar, nyp, klösningar och slag när han blir frustrerad. Jag har så svårt att bemöta detta när jag är trött. Är jag pigg går det bra, men är jag trött blir jag arg! Jag vet att det inte hjälper att bli arg. Men ja, jag gör så gott jag kan.
 
I tisdags kände jag en smärta i skuldran som under dagen bara blev värre och värre. På eftermiddagen och kvällen gjorde det så ont när jag rörde mig minsta lilla att Noah blev skrämd när jag bara skrek rakt ut och grät av smärtan. Under onsdagen var det bara soffläge och en akuttid hos kiropraktorn. Fy, vad ont det gjorde. Men på torsdagen släppte allt under dagen, så det var verkligen bra att jag åkte dit.
 
Helgen har gått i ett med bankärenden, fika, julbord, pepparkaksbak, julklappshandling, långpromenad, julgranspyntande och veckohandling...puh!
 
Mindre än en vecka kvar till jul och jag är halvvägs där känns det som. Har ni allt redo?