anxious

idag är en knasig dag. vi fick upp sängen på övervåningen igår, och jag kände mig så nöjd och glad. men inatt kändes det som att taket skulle ramla ner på mig, det kändes som att jag inte fick någon luft i det där rummet. har ägnat en del av dagen att flytta upp kläderna från sovrummet där nere till det nya här uppe och jag känner mig helt tom och off. vet inte om det är gravidhuvudet som gör att jag har lite svårare att klara av förändringen. det känns som att tryggheten ruckas och jag känner mig inte lika säker längre. meh, så konstigt man kan reagera. 
det handlar nog mycket om att jag är väldigt orolig för att det ska bli för varmt i sovrummet på ovanvåningen. sovrummet där nere är väldigt svalt och skönt. men det blir og bra alltihop till slut :)
 

a big bowl of goodness

startade denna långa fredag med en skål yoghurt, banan, bär, jordnötsmör, pumpafrön, mandel, torkad aprikos och havrefras. massa goda smaker och texturer. jobbar till 12, ska sedan in till stan en snabbis för att göra några ärenden. sedan blir det jobb på restaurangen till cirka 20.00 ikväll. så jepp, det blir en läng dag, men det gör ingenting.
är dock helt såsig i huvudet, känner mig inte helt vaken. fick "ögonmigrän" imorse när jag gjorde frukost (det vanligaste symtomet på aura är att du upplever synfenomen, som exempelvis ett växande tomt hål i synfältet, suddiga dallrande synintryck, sicksackmönster, blixtar, flimmer eller dubbelseende.1177.se). det var längesedan jag fick det, och man kan ju undra vad det beror på. mamma har ju lidit av migrän så länge jag kan minnas, men själv får jag bara "synanfallet" och ingen huvudvärk. skönt visserligen. det är säkert samma slags saker som händer i hjärnan men att det ter sig olika. så nu är jag lite väck som sagt.
imorgon är det helg och sovmorgon och det ska bli skönt!!
 

nesting mode

jag har varit i en boande fas länge nu, men börjar verkligen känna hur det bara växer sig starkare och starkare. samtidigt blir jag tyngre och klumpigare och den lilla foglossningen jag har gör sig påmind så fort jag försöker lyfta något som väger mer än 5 kilo, så det är lite frustrerande.
igår bestämde vi oss dock att vi inte kommer att måla de tre rummen som ska flyttas runt. först blev det för mig en besvikelse, jag vill ju bara ha det fint! men samtidigt en liten lättnad, jag behöver inte tänka på det nu. det är bara garderoben som ska målas och göras klar. i september ska vi fixa måleriet förhoppningsvis.
det viktigaste för mig just nu det är att få rätt på rummen. jag vill verkligen få ordning på barnrummet - ställa i ordning spjälsäng och skötbord, kunna tvätta babykläderna och vika ihop dem och lägga dem i en låda/garderob och liksom få förbereda. jag vill ju att det ska vara klart när han kommer <3
sist men inte minst är det väldigt viktigt för mig just nu att få rätt på kontoret/hobbyrummet. det har blivit lite av en hang-up just nu. jag antar att jag verkligen vill känna att jag har stenkoll på alla papper och grejer när baby kommer, så att jag inte behöver tänka på det då, det ska bara finnas till hands, lätt att hitta och hantera. 
idag blir det att flytta över grejer till uthuset som ska vara där - lite sängdelar och bäddmadrass till gästsängen, nattduksbord, och handdukar mm. sen ska vi också slipa och spackla igen skruvhålen i garderoben. när det är klart är det bara att lägga på den sista färgen i golvet och runt listerna. wiee!