Denna vecka

Denna bild är från förra fredagen när vi var på öppna förskolan. Leo och hans kompis Cornelia som jag berättade om i förra inlägget. Det är min barndomskompis dotter som föddes samma dag som Leo.
 
Denna veckan fick Noah sitt lekrum då Abby flyttade ut. Eller ja, han fick det förra veckan egentligen men han har börjat använda det mer nu. Skönt för oss också att inte ha leksakerna spridda överallt och lättare för Noah att hitta sina leksaker.
Och snön kom! Noah tyckte det var mycket spännande och kikade ut genom fönstret hela förmiddagen.
 
Senare gick vi ut och lekte i snön och det snöade fortfarande!
 
 
 
Senare den eftermiddagen hade jag två däckade barn i soffan som vilade upp sig inför julkalas hos Suzy och Henrik. Det var supermysigt och Noah tyckte det var roligt också även om han är enda barnet i sin ålder i den vänskapsgruppen. Leo har/kommer ha lite fler vänner där i samma ålder :)
 
Dagen efter var vi ute i snön igen. Det är mycket roligare att gå ut på vintern när det är snö!
 
Och jag fick en söt bild på mig och Leo. Det händer inte så ofta att jag hamnar på bild med barnen. JAg är ju oftst bakom kameran, tyvärr.
 
Julgranen kom upp och med den är julen på topp! Noah älskar granen och tittar på den varje dag. Han är speciellt fascinerad av stjärnan i toppen. Igår lyckades jag få några enstaka bilder på barnen, men de blev lite ut fokus och att få storebror att vilja posera tillsammans med lillebror är ju ett projekt i sig. Nya försök i dagarna här!
 
Igår var jag på jullunch med mina kollegor och då var Noah med sin mormor. Sedan åkte jag dit också och hängde där ett par timmar. Idag har jag varit på långpromenad med pojkarna och åkt pulka med Noah i snön. I eftermiddag åkte vi till James och Helene och åt middag och barnen lekte. Båda pojkarna somnade sött när vi kom hem :)
 
 
 
 

Christmas time

Jag har så galet mycket julkänslor i år! En härlig känsla, dock är den stora skillnaden från när man var barn att tiden går så himla mycket fortare så man hinner ju inte njuta lika länge.
 
På mörka morgnar och kvällar tänder vi ljusen och stjärnorna och ljustakarna. En skrynklig duk och en krukväxt som behöver planteras om skapar stämning tillsammans med små tygtomtar.
 
 Julpyjamaserna är på!
 
Och vi julbakar! Förra helgen gjorde vi lussekatter och idag blev det en god mjuk pepparkaka. Noah tycker detär så roligt att baka och älskar att få ansvaret att hålla i elvispen. Han börjar bli så stor nu och kan så mycket, min lilla plutt. Nästa vecka ska vi nog baka julgodis! Smaskigt med dadlar, fikon, choklad och nötsmör.
 
På söndag ska vi ha julmiddag med vänner och det ska bli supermysigt! Det är en tradition vi har haft i några år nu. Vi lagar julmat, spelar julklappsspelet och har det trevligt.
 
Annars då? Idag har vi varit på öppna förskolan under förmiddagen tillsammans med några kompisar från Noahs och min mammagrupp. Roligt att en av mammorna är en barndomsvän till mig och hennes son är bara 6 veckor äldre än Noah, och hennes dotter föddes exakt samma dag som Leo. Oddsen liksom?
 
Sedan på kvällen kom James, Helene och Julia hit. Vi lagade mat och barnen lekte och sprang runt så de blev helt svettiga. Behöver jag säga att Noah somnade på mindre än 10 minuter idag? ;)
 
 
 

Blandat sedan senast

Lekstunder med Noah händer mer sällan nu såklart. Det känns tråkigt för mig för jag VILL finnas där och leka med honom. Samtidigt VILL jag finnas för Leo och när han sitter i bärselen får jag visserligen händerna fria, men jag blir rörelsehindrad ändå för jag kan ju inte riktigt luta mig framåt eller bakåt utan behöver hålla kroppen upprätt. Det gör det svårt att vara med och leka, samt ger mig ganska ont i ryggen :(
 
Men en rolig sak är att jag och några kompisar har börjat laga mat för varandra igen. Vi ses cirka en gång i veckan och lagar mat och turas om att vara värd. Det är så mysigt att få ses lite oftare och göra fint och bjuda sina vänner på mat. Jag bjöd på fransk köttgryta när det var min tur!
 
En morgon kunde jag sitta ner SJÄLV i soffan i cirka fem minuter med mitt kaffe när Noah var på förskolan och Leo sov...
Men ganska snart byttes kaffekoppen mot en bebis ;)
 
En bebis vars problem med magen och huden äntligen började bli bättre. Eksemet gick tillbaka och magen skötte sig hyffsat bra med lite knorr på kvällen bara. Tyvärr har det blivit jättedåligt igen eftersom min kompis i all välmening lagade en cheesecake med sojagrädde istället för färskost. Jag tänkte att "jag kan ju prova soja i alla fall" för att se om det verkligen var soja också, och inte bara mjölk. Men dagen efter blommade det upp lite grann. Då var vi bjudna hos en annan vän som bjöd på koreanskt, och det visar ju sig att den chilisåsen innehåller soja den med. I onsdags hade Leo stora eksem igen, slemmigt bajs, kräktes och hade sjukt ont i magen. Eksemen sitter kvar och ser hemska ut och han har fortfarande magkramper, stackarn. Håller tummarna att de lugnar sig snart, men tydligen kan det ta en till två veckor innan det släpper igen... =(
 
I övrigt har vi hunnit gå på fler öppna förskolor. Tänk att jag aldrig gjort det innan med Noah? Det är ju fantastiskt bra att kunna gå någonstans där han kan leka och springa tillsammans med andra barn, samtidigt som jag finns med. Jag har även gått på restaurang och ätit rotsaksbiffar med sparris och tomatsås. Och idag bakade jag och Noah lussebullar utan mjölk och smör! De blev supergoda och mjuka!
Imorgon är det första advent! Jag känner mig faktiskt julig och ser fram emot julmys! Har ni fått julkänslor än?