torsdagstankar

tänk att det är torsdag redan. imorgon börjar helgen igen. har en lite längre arbetsdag idag då jag ska berätta om gymnasievalet för föräldrar till eleverna i åttan. jag tycker det är roligt med föräldraträffar, men lite tråkigt att komma hem sent såklart.
 
har mycket tankar i huvudet idag, allt från klädstil, livsstil, inredning, bebistankar, mexiko, foto, rita/måla....är nog lite disträ. funderar på om jag ska handla lite mammakläder innan vi reser iväg, svårt att säga ju, känns som om magen växer lite hela tiden, men man vet ju aldrig när den kommer att bli för stor för mina vanliga kläder...eller ja, några av mina vanliga kläder. hade långa tunikor och sånt mycket förr, men det har jag knappt något kvar av längre. får kanske köpa in lite sånt...
 
 

eerie

i söndags körde vi till gekås i ullared och sedan till louen och jerry i okome. det var märkligt väder, med solsken och tät dimma och på vägen hem såg det ut såhär när solen var påväg ner. nästan lite spökligt :)
 
har precis gjort lite yoga igen för första gången sedan i fredags. jösses, inser att jag måste nog verkligen göra det varje dag. är redan stel igen. baksida lår och skinkorna är helt värdelöst korta och stela och behöver rejält med stretchning och omsorg för att ryggen ska må bra. visste ni att mycket utav ländryggsvärk har sitt ursprung i korta/stela benmuskler? prova att försiktigt sträcka ut baksida lår och rumpan dagligen och ryggvärken kan mycket väl släppa!
 
 

vecka 15

i lördags gick jag in i vecka 15. sorry för sen postning, men bilderna är i alla fall från i lördags! :)
 
såhär står det på 1177.se om vecka 15:

Barnet

Fostret växer snabbt och väger knappt 100 gram. Den här veckan blir det ungefär 14 centimeter långt, mätt från topp till tå. Nu kan fostret få in tummen i munnen, men fortfarande inte styra sina rörelser eftersom nervsystemet ännu är så pass outvecklat. Läpparna börjar få en fylligare form.

Mamma

Det kan börja synas mer att det är något på gång och många behöver större kläder. Vissa som har fött barn tidigare tycker sig känna redan nu att barnet rör sig, men det är fortfarande ganska ovanligt.

Eftersom fostret lagrar kalcium kan du under den här perioden bli sugen på mjölk. Drick gärna mjölk både nu och senare.

Hjärtkapaciteten ökar för att klara syretillförseln till både dig och fostret. Fram till och med vecka 32 kommer hjärtats kapacitet att öka med 30 till 50 procent.

De flesta kvinnor pendlar under den här tiden av känslor mellan lycka och förtvivlan. Reaktionerna kan vara häftiga, ungefär som tonårstidens humörsvängningar. Tankar och fantasier om barnet är vanliga. Många drömmer mycket nattetid och minns ofta drömmarna bättre än annars.


det är rätt fantastiskt hur mycket fostret tydligen ska växa den här veckan. nästan dubblar sin storlek. känner mig fortsatt bra och får bara lätt illamående om jag typ skippar mellanmålet och hinner bli för hungrig. energin är tillbaka och nu tränar jag igen. magen börjar puta lite mer och mer, särskilt efter måltider. allra mest på kvällen. alla tarmar har ju fått "flytta upp" lite, så det är inte så konstigt. min aptit är normal igen så nu kan jag äta som vanligt igen. upplever inte några dramatiska humörsvängningar, men ja, lite känsligare är jag kanske. blev tårögd idag när jag tänkte på förintelsen och läste på dn.se om de olika livsödena och hur antisemitismen + rasismen bara öker igen. huja.