Fått lite gjort

Hej hej! Förra veckan gick fort! Vi var på öppna förskolan torsdags och i fredags var vi hos Josefine på besök. I lördags var jag med mamma hela dagen. Vi åkte till lekplatsen, åkte och handlade, lagade mat och målade - så dagen gick förbi fort! I söndags fick vi besök av potentiella hyresgäster som reste långt för att få se omgivningarna och lägenheten. De stannade över och åkte hem igår. De var väldigt intresserade, men tyvärr kände de sig inte riktigt redo att göra en så stor flytt ännu. Synd, men det blir nog inte svårt att hitta en hyresgäst ändå.
 
Leo och Cornelia förra veckan hemma hos Josefine.
 
Idag har jag passat på att få lite saker gjort. Telefonsamtal och räkningar, samt städat och bäddat rent i sängarna. Mamma kom en stundoch gick ut med pojkarna så att jag kunde fixa lite i lugn och ro här. Tack!
 
Min lilla goding. Det är så skönt att hans "kolik" har gått över nu. Ett tag skrek han nästan varenda vakna minut. Det var inte så roligt. Men nu är han för det mesta nöjd och belåten, lätt att underhålla och leka med. Han skrattar högt åt sin egen spegelbild, är kittlig som få, fnissar som bara den när man busar. Han älskar att sitta/ligga pch pilla med leksaker ellersina händer och han dregglar helt otroligt mycket! Redan nu börjar han protestera genom att spjärna och streta emot när det är dags för att sitta i bilsätet och han har i allmänhet ganska mycket "mer" känslor än Noah, liksom lite mer uttrycksfull. Det ska bli spännande att se vem du blir lilla vän.
 
 
 
 
 

Skåpsrensing

Denna månad har vi åkt på en oväntat stor utgift, och har därför bestämt oss för att köra en rejäl skåpsrensing när det kommer till mat. Blir nog en del annat bortrensat också skulle jag tro.
 
Vi har riktigt mycket mat liggande egentligen, det gäller ju bara att använda fantasin lite! Och vad gör det om man äter lite ensidigt ett tag?
 
Idag blev det någon slags moussaka liknande gratäng med lammfärs, lök, potatis och aubergine. Det blev massor över också så vi har lunch imorgon med.
 
Jag antar att om jag vill ha endast ett mål under 2018 så är det att rensa bort allt onödigt krafs. Sånt som bara ligger och skräpar. Få ordning och reda. Jag gillar ju det. Lite i taget dock så jag inte tar mig vatten över huvudet. Och nu när jag har använt upp mina presentkort jag fick över jul och födelsedag blir det köpstopp. Use it up, wear it out, make it do, or do without <3 Måste jag införskaffa något, så är det second hand i första hand som gäller!
 
 
 

Förkyld

Igår började dagen lite smått kaotiskt då jag var tvungen att göra i ordning lite saker åt redovisningskonsulten, samtidigt som jag skulle göra iordning och köra Noah till förskolan. Vaknade dessutom med ont i halsen och snorig näsa. Har redan haft hosta i en vecka ungefär, jag kände mig inte riktigt på topp.
 
Men vi kom iväg till slut. När jag lämnat materialet till redovisningskonsulten åkte jag till Hallarna där Chris redan var och drack kaffe med honom och pappa.
Leo passade på att busa lite med sin morfar :)
 
Sen shoppade jag lite. Fick bli nya mjukisbyxor då TVÅ par av mina pyjamasbyxor gått sönder under loppet av en månad. De var båda ca 10 år gamla så det gör väl inget, tänker jag. Köpte även en tunn tröja och nya skor. Har burit sönder mina boots, även om jag kan fixa dem så önskade jag mig ett par lite snyggare skor att ha på mig, så det fick det bli.
 
På tal om att vara ute: igår gick vi ut i regnet på eftermiddagen. Noah körde i vattenpölar, plaskade i vattenpölar, lade sig i vattenpölar....ja, man är bara barn en gång, eller hur?
 
Idag har vi lastat in alla pellets som kom i måndags, och på eftermidagen var vi på öppna förskolan hela familjen. Trevligt! Nu sover barnen gott :) Hoppas ni har haft en bra dag!