påskens bravader

Påskens långhelg inleddes med en härlig kopp kaffe i soffan. Lediga morgnar innebär att jag kan sitta i morgonrocken framför morgonTV och inte behöva stressa i mig frukosten. Det är något jag verkligen börjat uppskatta sedan jag börjat jobba heltid. Dessa små saker...
 
Jag inledde sedan lördagen med en timme på gymmet tillsammans med mamma, innan vi åkte till pappa för påskfirande med massor av ägg, lax, sill och annat smarrigt. Det har resulterat i 28 timmars frossande av godsaker, för vi kom inte hem förrän cirka 19.00 idag, för Chris och pappa började laga ett trasigt båtsläp (som kommer användas i sommar - fiska på sjön är ju hur mysigt som helst!).
 
Nu har jag skrivit en meny och inköpslista inför veckans mat. Skönt att vara ledig imorgon också, det blir till att plugga, handla, städa och träna. Ska nog bli en bra dag imorgon också.

ledsamhet

Mina känslor går omlott just nu, men mest har jag känt mig ganska ledsen de senaste dagarna. Flera orsaker, men den främsta är väl att jag har kommit fram till att jag nog måste ta min älskade katt till veterinären och låta honom somna in. Hela mitt jag skriker nej och jag vill verkligen inte, samtidigt vet jag inte vad mer jag kan göra för honom. Han är stressad och olycklig, Feliway funkar inte, och inte Zylkene heller. Han revirmarkerar överallt, och skriker mest hela tiden. Problemen har hjälpts lite, men bara lite, av att hålla honom inomhus, men vad ska vi göra när våren och sommaren kommer? Hur sjysst är det att ha honom inlåst i ett rum?
 
Men samtidigt frågar jag mig: Har jag gjort tillräckligt? Kan jag göra mer? Ger jag upp för lätt? Finns det någon bättre plats för honom i ett nytt hem? Är jag en dålig matte?
 
Hur skulle han må av att bo på en gård med minimal mänsklig interaktion, när han är så fäst vid mig, och en klar innekatt? Finns det någon som kan tänka sig att ha honom som innekatt, i en lägenhet där han slipper gå ut och där han slipper träffa andra katter? Jag tror det är möjligen det enda som skulle hjälpa honom, men vem vet hur han skulle reagera/må av att flytta? Kanske bättre, kanske sämre...
 
Jag vet inte, och mitt hjärta går i tusen bitar av att tänka att han kanske inte finns mer om några dagar...vafan ska jag göra?

Måndagsbestyr

Måndagsbestyren har bestått av:
  • Göra en "att göra" lista för veckan.
  • Läsa inför tentan.
  • Planera och boka tider för gruppvägledningar.
  • Sitta i möte.

Det bästa med att jobba heltid måste jag ändå säga är att man får ganska mycket gjort. Man känner sig produktiv och viktig. Jag tror att arbete är bra för människor. Så länge man känner att man uppfyller en funktion det vill säga. Och den funktionen överenstämmer någorlunda med ens egen självbild.

Jag tycker om att gå upp tidigt på morgonen, särskilt nu när det äntligen är ljust ute när jag vaknar. Jag tycker om att ta cykeln till jobbet, väcka kroppen och få vardagsmotion. Varje dag. Jag tycker om att se fram emot helgerna och jag tycker om att se fram emot att jobba. Det är väldigt bra, faktiskt.