planer en ledig torsdag

 
gomorgon torsdag. jag lever. jag är ledig idag och klockan är bara tio men jag har hunnit äta frukost, träna en timme, duscha, sätta igång ten maskin tvätt, diska och dricka en kopp kaffe. bra va? känns bra i alla fall. så damn skönt att vara ledig förresten. att få ha lite egen tid. jag planerar att:
 
  • göra lite fint här hemma, möjligen åker jag och besöker lite olika affärer, se om jag kan hitta några bra saker att köpa hem.
  • kanske, kanske plockar jag fram symaskinen och syr något.
  • tänkte att jag skulle fota lite. var ett tag sedan.
  • ska ringa lite folk.
  • ska kanske ta bilen till ryds bilglasreparation, för vi har ett stenskott som bör åtgärdas innan det blir kallt ute och vi har en enorm spricka över hela vindrutan.
lite sånt smått och gott. 
 
good morning. i am off today and have already had breakfast, trained an hour at the gym, showered, put a load of washing on, done the dishes and had a mid-morning cup of coffee. good huh? it is nice to be home and have some "me time". i am planning to go shopping, maybe do some sewing, take photos, make some phone calls, and probably take the car to the carglass repair shop to do something about the little crack in the front window, before it gets any worse.
 
 
 

8. mina brister

 
har dragit mig för den här punkten, men jag behöver väl gå vidare med listan, antar jag. det är svårt att skriva om sina brister. man vill inte riskera att verka för självkritisk och inte heller för självgod. svenska jantelagen? troligen. vilket leder oss till den första av mina brister.
 
1. jag är i allmänhet ganska rädd för att sticka ut, verka annorlunda och vill gärna vara alla till lags. jag vill inte uppröra någon, eller att någon ska vara arg/besviken/ledsen på mig. om någon blir det känner jag mig som typ världens sämsta människa. detta gör väl att jag ibland (läs: ofta) åsidosätter mig själv för att göra andra glada.
 
2. jag är ganska glömsk och allmänt sinnesförvirrad. glömmer lätt bort överenskomna tider, saker jag lovat att göra/ta tag i och kommer på det i sista minuten. stress!
 
3. jag anser att jag har fler brister än styrkor, och det är väl min största brist, så därför slutar jag nog nu innan jag gör den längsta listan någonsin.
 
tack o hej
 

storm och lite annat smått och gott

 
fick sluta jobbet klockan 15.00 idag på grund av klass 3 varningen som smhi utfärdat. 
 
och nu tar stormen tag i väggar och fönster och vi sitter inne och myser med ljus och marockansk vegogryta. fantastiskt underbart god var den. tog tyvärr inget kort på slutprodukten, men den innehöll aubergine, zucchini, lök, vitlök, morot, paprika, chili, spiskummin, gurkmejram, kanel, bönor och kikärter. läs receptet i senaste buffé vetja! jättegott var det! och ser ni den pyttelilla chilin på skärbrädan? den kommer från trädgården och är riktigt het...haha använde inte ens allt men grytan fick rejält med sting ändå :)