knäböj gymnasieval snö tv och hamburgare

 
hej hej.
idag önskar jag egentligen att det var fredag. har dragits med en lätt förkylning under veckan som drar ner energin och får mig att vilja kura ihop på soffan med en kopp te istället för att gå till jobbet. men sånt har man inte tid med för tillfället.
 
några få punkter som kan sammanfatta veckan hittills:
-har grym träningsvärk från träningen i tisdags. tänk att 110 knäböj med kroppsvikt kan kännas så mycket.
- snart har alla mina nior gjort sina gymnasieval. 
- imorgon blir förhoppningsvis en väldigt bra dag för jag ska träna och sen gå ut med tjejerna.
- det har snöat och blåst hela veckan. brrrrrr.
- jag var med på tv4 halland igår. haha. alltid knäppt att se/höra sig själv.
- nu ska jag laga hamburgare tror jag. hemlagat är alltid bäst.
 
i wish it was friday today. been tired all week due to a slight cold. i'd rather snuggle on the sofa with a cup of tea than going to work, but there is definately no time for that.  very sore from tuesday's workout still, so no workout today. i was on tv yesterday. now i'm about to cook burgers and tomorrow will be a great day. that's all for now :)
 
 
 

var beredd att slicka tallriken

 
jag erkänner att det inte ser så aptitligt ut. jag menar, hur får man en brun sörja att bli fin på bild. att fota i glödlampeljus gör inte saken bättre. men i alla fall. detta var gudomligt gott. vi slickade tallrikarna båda två.
 
marockansk gryta. från boken nourishing traditions av sally fallon. som vanligt följde jag inte receptet slaviskt, men såhär gjorde jag.
 
ingredienser? 
 
500 gram grytbitar av ekologiskt nötkött (boken använder dock lamm)
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
ett par matskedar extra virgin olive oil
spiskummin
2 teskedar färskriven ingefära
gurkmeja
paprikapulver
kanel
salt
peppar
1 liter köttbulljong
rivet citronskal
torkade aprikoser (helst ekologiska)
färsk koriander
 
jag hettade upp en gjutjärnsgryta med olivolja i, lade i grovt hackad lök, köttbitar, vitlök, ingefära och övriga kryddor och lät fräsa en stund tills köttet fått färg och kryddorna fått "ånga" av sig. (enligt boken ska man marinera köttet i oljan och kryddorna typ över natten, är nog gott, men det gjorde inte jag). häll på buljong, täck med lock och låt sjuda i 1½-2 timmar. lägg sedan i riven citronskal, aprikoser och nån grönsak (jag lade i en tärnad paprika, men oliver eller morötter eller kikärter är nog också gott) och låt sjuda i cirka 30 minuter till. servera med brunt ris och sallad och garnera med färsk koriander.
 
 
 

tissimissen

 
alltså den här lilla donnan. 
hon är inte särskilt lätt att fånga på bild då hon mest hela tiden hänger på soffan. hennes mörka päls flyter då samma med soffans färg och hon blir bara som en svart, fluffig fläck på foton. men här blev det bra ändå.
 
10 år och nästan 6 månader gammal, hon börjar bli stor nu...jag var en liten sketonge på 16 år när vi fick hem henne. tiden går fort som jag brukar säga..
 
har haft en fin helg. berättar mer om den imorgon. nu är det dags att krypa i säng och vila upp mig inför en ny arbetsvecka. 
 
for once i managed to get a good photo of tissie. can't believe i was only 16 when we got her...she's getting old now. 10 ½ years... need to go to bed now so i'll tell more about the weekend tomorrow. 
 
sleep tight!