min fredag

Har haft en ganska bra dag idag! Noah vaknade vid kvart i 6, matade, bytte blöja, sedan somnade vi om en liten stund. Gick upp och åt frukost, tog det lugnt, busade, sov lite till och åkte sedan ut vid lunch. Mötte upp några utav mina kollegor som jag gick på utbildningen tillsammans med. En av dem fick också barn i somras och det är så himla mysigt att träffa dem! Tänk att det är 5 år sedan vi började på utbildningen nu! Så mycket som kan hända på 5 år...inte klokt!
 
Kom inte hem förrän vid fyra och vid halv 6 somnade Noah för natten....haha. Tröttsamt att vara på långlunch med 5 damer! Och vi som skulle till Maria klockan sju! Men jag väckte honom vid sju, bytte om till pyjamas och matade och nattade. Så åkte jag själv iväg ett par timmar till Maria. Lite skönt att få möjlighet att göra så - och bättre för lillen! Han har ju inte ens märkt att jag varit borta en stund :) Inga rutiner ruckade på heller. Win win!
 
Men nu är jag trött. Ska snart hoppa i säng jag med. Hoppas ni har haft en bra fredag också!
 
 

status

Kaos. Kaos i sinne, kaos i hus, kaos i kropp. Orolig, stökigt, ont och spänd. Känner mig inte i harmoni. Men jag sätter mig ner med en kopp varm choklad (utan socker ;-)) och andas en stund. Livet är inte så fasligt. Livet är ganska bra.
 
 
Jag måste sluta ställa så höga krav på mig själv. Jag måste inte hinna med promenader, nyttig mat, inredning, städning, bloggning, umgänge, handling, bokföring och att ta hand om bebis. Inte på en och samma gång och inte ensam. Städet lägger jag ner tills helgen. Då ska det städas och julpyntas minsann. Dock är det väldigt viktigt för mig att ha det prydligt hemma. Är det kaos i hemmet, ja, då blir det kaos i sinnet. Så funkar jag. Är återigen i en period då jag vill rensa, sortera, göra av med. Vill städa upp i sinne och i hem. 
 
Längst ner på min priolista hamnar faktiskt träningen just nu. Det var någon klok bloggerska som jag inte minns vem som skrev nyss om att vi lider av "additionssyndrom". Alltså att vi hela tiden vill addera i våra liv utan att subtrahera. Vi blir inspirerade till att träna, inreda, vara kreativa, sitta på café i timmar med vänner, laga god mat från grunden, handla ekologiskt, vara närvarande partners/föräldrar/vänner, prestera på jobbet (helst som egenföretagare) och helt enkelt bränna ut oss till sist. Det går inte att få in allt det där i ens liv. Men jag har svårt att prioritera ibland och försöker gärna få in allt. 
kaos i kök när jag bestämt skulle baka allt själv inför namngivningen...
 
Nä, nytt fokus imorgon. Idag har jag varit alldeles för splittrad och lille Noah har mest fått hänga med i bärselen när jag vankat rastlöst av och an i huset utan någon direkt vilja eller ork att göra något alls. Prioritera det viktiga - det som får mig att må som bäst och det som verkligen behövs göras = ro i sinne.
 

en tidig morgon

I lördags vaknade liten ganska tidigt och vi bestämde oss för att gå upp och lämna pappan i sängen för lite välbehövlig sömn. Gjorde mig en kopp té och tog fram ett gäng gamla inredningstidningar med jultema att bläddra i. Köper nästan aldrig tidningar längre. Jag har behållt mina favoriter och sedan hittar man ju så himla mycket inspiration på internet nuförtiden....Men visst är det trevligt att unna sig ett fint magasin då och då. 
 
Téet är Pukka Chai. Gott och smakar jul. Jag är så pepp nu! På söndag är det advent! 
 
På tal om i lördags så gick namngivningen superbra. Hade fin hjälp av svärföräldrarna och alla verkade ha trevligt! Tog dock nästan inga egna bilder. Jessica tog de flesta, så hoppas på att få lov att visa upp dem här när jag fått dem av henne :)