7 månader idag sön 28 februari 2016

Idag vaknade min lilla tok med lite feber och rinnande näsa. Han fyller också 7 månader så tänkte berätta lite om vad han kan nu och vad som är hans grej för tillfället.
 
 • Nu märks det tydligt att han förstår att språket betyder något. Han har börjat att ha "riktiga" konversationer. Han säger "AH!" och så svarar jag "Jaa.." och så säger han - "Ahja" osv osv. Riktigt roligt! Oftast i samband med pottningen då jag håller honom över handfatet så vi ser varandra i spegeln. 
 • Han börjar bli mycket mer intresserad av att röra sig. Han är fortfarande lite osäker och...lat? Men han visar tecken på att börja vilja ta sig framåt. Han står i alla fall fortfarande mer än gärna och håller sig mot antingen oss eller sitt lekgym.
 • Numera vill han helst inte sova i sin egen säng. Det är jämte mig, tätt tätt som gäller. Tack och lov sover han i alla fall i sin säng mellan 18.30-23.00. Ibland fram till två-tre på natten. Men hellre en bebis som sover gott jämte mig än en bebis som gnäller ch gnyr för att han inte får sova där han vill.
 • Han pratar med och uppskattar sina leksaker på ett annat sätt nu. Skrattar när man leker med honom och idag skrattade han åt katten! Det var första gången han skrattade åt något som inte jag eller någon annan gjorde för att "busa". 
 • Just nu gillar han att leka tandläkare och högst uppsatt näspetare. På andra såklart.
 • Magen funkar som den ska nu - och tack vare pottningen har vi bara haft en enda bajsblöja på över en månad.
 • Han vaknar ofta runt 5 på morgonen. Bara att gå upp och göra dag. För att däcka i soffan innan 22.00. 
Och bärselen är fortfarande en favorit...
 
 

baby led weaning so far

Nu har Noah fått äta enligt baby led weaning i några veckor och jag tänkte sammanfatta lite hur jag tycker det går!
 
 • Än så länge har Noah en tendens att försöka äta så mycket som möjligt på en och samma gång, särskilt om han är hungrig. Detta leder till en del hostningar och klökningar vilket gör framförallt Chris lite nojig. Inte så bra. Jag är lite coolare och tänker att det är en del av inlärningen. Än så länge har det gått bra ändå! Det är faktiskt meningen att de ska låta så, hosta och lära sig aktivera klökreflexen. På det viset förhindras framtida risker för att sätta i halsen (så är teorin i alla fall).
 • Han har redan blivit mycket bättre på att få in maten i munnen och äta upp det han får framför sig. Visst blir det en hel del kladd, men mycket mindre hamnar på golvet redan!
 • Han har med glädje ätit det mesta vi erbjudit honom. Haggis var dock inte så populärt (lite för torrt/pepprigt).
 • Jag tycker mig redan ana försök till pincettgreppet med tumme och pekfinger. BLW är känt för att utveckla bebisens finmotorik i händerna!
 • Han tuggar och mosar aktivt i munnen - ett tecken på att han börjar lära sig att behandla maten i munnen innan den sväljs. <- även detta en fördel med BLW. 
Glad kille som åt avokado, ägg och rostat bröd med leverpastej till frukost imorse :)
 
Han får fortfarande gröt/puré då och då när det är mer praktiskt som när man är ute till exempel. Men till största del får han mata sig själv och det funkar fint tycker jag!
 
 

a weekend in february

Vilken helg! Det har minsann gått i ett! Torsdag och fredag ägnades åt att göra huset redo för gäster - handling, städning, ställa upp gästsängar och sånt där ni vet. Chris tog sovmorgon på fredagmorgonen och åt frukost på sängen med mig. Mysigt. Lillen ville gärna vara med på frukostfesten och satt och spanade in allt gott som fanns där, men han fick hålla sig till tåls. Hans ätarteknik är lite för kladdig för frukost på sängen...
 
På kvällen kom så hans farmor och farfar - plus Mark som är en av Chris barndomsvänner. Vi åt laxgryta och sedan kollapsade vi allihop. Under lördagen blev det mer handling för på kvällen skulle vi äta haggis och vi hade bjudit över våra trevliga grannar! Vilken härlig kväll vi fick! Mark är säckpipespelare och spelade säckpipa för hela grannskapet! Haggisen var uppskattad och åts tillsammans med potatismos, rotmos och ugnsbakade rödbetor + senapssås. Noah gillade moset men inte haggisen så mycket. Både Mark och vår granne Bengt är riktiga musiker så de satt och spelade gitarr och sjöng fram till 10 på kvällen då vi rundade av. Härligt!
 
Söndagen fortsatte i gästers tecken då pappa och Milo kom över. Milo fyllde år i lördags så vi firade henne lite, åt kyckling och svartvinbärspaj och hade det mysigt. Hann även med en långpromenad ut i skogen vilket var skönt!
 
Chris mamma är nu den enda kvar här utav gästerna och hon stannar tills på måndag nästa vecka. Mysigt för Noah att få umgås med sin farmor lite mer - de ses ju inte så ofta!