underbara mat!

Underbara mat. Gårdagen middag, som även blev dagens lunch var stekt lax med sallad. Min standardfrukost bestående av yoghurt/kvarg toppad med massa goda bär och nötter. Kvällens middag blev en mumsig pizza toppad med egengjord tomatsås, salami, majs, champinjoner, mozzarella och fetaost. Serverad med en god sallad. 
 
Pizzadegen blev jättegod och den gjorde jag såhär:
3,5 dl grahamsmjöl
1 msk fiberhusk
1,5 tsk bakpulver
50 gram smör
25 gram kvarg
2 dl mjölk
 
Blanda de torra ingredienserna, lägg till smör (i småbitar) och kvarg och blanda till en grynig massa. Häll på mjölk och blanda till en smidig deg. Se till att ha mjöl till hands när du kavlar ut degen, eftersom den är lite kletig. Den ska vara sån.
 

God tomatpizzasås:

4 soltorkade tomater
3 vitlöksklyftor
½ lök
1 pkt 360 gram krossade tomater
½ morot
en skvätt balsamvinäger
salt, peppar och italienska örter
 
Släng allt i matberedaren och mixa tills det är slätt. Smakar gott som det är också, så om man äter en raw food pizza kan det funka kanon! Eller varför inte som soppa, raw food "pasta" sås, i lasagne eller som sås till köttbullarna? Till pizzan använde jag ca hälften av satsen. Resten står för tillfället i kylen för att antagligen användas till morgondagens middag!
 
Försöker komma underfull med varför jag tappar så mycket hår, har svaga naglar och lite kass hy för tillfället. Naglarna har faktiskt blivit lite bättre sedan jag började äta mer yoghurt igen. Men håret trillar fortfarande ur. ser livlöst ut och är allmänt tråkigt. Man fastnar så lätt i att alltid äta samma råvaror, även om man försöker variera sig. Hm. Undrar om jag fattas något.
#1 - - Emilie:

Hej!

Vi har uppmärksammat din blogg tack vare kvaliteten på dina goda recept. Vi skulle bli jätteglada om du ville gå med i Hittarecept.se så att vi kan länka till din blogg.

Hittarecept.se är en sökmotor som samlar recept från de bästa svenska bloggarna och sajterna. Flera hundra bloggar har redan gått med och dragit nytta av den trafik vi skickar till deras sajter.

För att gå med behöver du bara följa länken här: http://www.hittarecept.se/ga-med-i-matbloggstoppen

Med vänlig hälsning,

Emilie
Hittarecept.se