Leo

Lilla Leo. Så stor du har blivit redan. Var du inte nyss född?
Din personlighet lyfts fram mer och mer för varje dag som går. Det är så roligt att se. Du är så lik din storebror men ändå helt din egen. Till personligheten är ni båda lika glada, men ack så olika!
Nu är du 5½ månad och:
- Du har börjat få smaka mat. Du älskar det! Vill ha mer och blir riktigt ilsk om du inte får!
- Du gillar att ligga på mage, att leka med leksaker (läs suga och tugga och prassla med dem), att åka vagn, att gosa och att sjunga och prata.
- Du blir riktigt arg om du har en sak och någon tar den ifrån dig.
- Du är superkittlig och skrattar högt när man kittlas och busar med dig.
- Du gillar att sova och kan lätt sova 3 timmar i sträck mitt på dagen. Men är ganska lättväckt så du sover helst utomhus där du inte blir störd.
- Du kan inte riktigt sitta själv ännu, men du har däremot börjat att försöka ta dig upp på alla fyra när du ligger på mage. Det går inte så bra ännu, men försöka duger!
-Du är fortfarande ganska lättskrämd och hoppar högt om du hör något oväntat eller starkt ljud. Du kan lätt bli ledsen om du blir skrämd och vänder dig in mot mamma eller pappa som att gömma dig. Tack och lov är du ganska lätt att trösta.
- På natten vaknar du oftast 3 gånger för att äta och sedan somna om. Sedan vaknar du för dagen vi 6.30 ungefär och väcker mamma genom att "klösa" henne i ansiktet. Mmm..
- På kvällen vill du helst somna i sängen jämte mamma runt 18.45. Amma, sedan nappen och lite gos så somnar du.
- Du är väldigt fascinerad av storebror, som dock mest tycker att du är någon som stjäler mammas uppmärksamhet hela tiden...hmm mamma får jobba på detta...
 
Tänk vad mycket man ändå kan skriva om någon som bara är 5 månader gammal...