utvecklingsfaser

Det går upp och ner med de små hela tiden. Är det en lugn period med ena, så är det en stormig med andra. Hehe. Leo har precis börjat lugna ner sig från utvecklingssprång 4, som sker mellan vecka 15 och 19 ungefär. Det är vanligt att bebisar sover dåligt i denna fas då deras sömn börjar förändras mer mot en vuxens. De faller inte längre direkt ner i djupsömn och deras sömn börjar pågå i cykler, precis som för vuxna.
Leo har vaknat ungefär en gång i timmen under det här utvecklingssprånget, men nu har han sovit bättre igen den senaste veckan. Han somnar vid 19.00, vaknar för mat runt 23.00 och 04.00 och vaknar sedan mellan 07.00 och 08.00. Så han sover faktiskt bättre än vad Noah gjorde, och jag tyckte inte Noah sov dåligt, men han vaknade typ varannan till var tredje timme för mat tills han var 8-9 månader.
 
Jaja, på tal om Noah så är han verkligen på väg in i "the terrible twos" som det kallas. Ni vet, fasen runt 2,5 års ålder då barn ofta upptäcker att de kan och framför allt VILL bestämma saker själva. Nu är ju Noah ett väldigt enkelt barn på många sätt, väldigt medgörlig och samarbetsvillig. Men ibland känns det minsann att man lever. Igår ville han inte alls gå och sova, något han annars typ aldrig sätter sig emot. Igår blev det dock tårar och gråt i 1,5 timme :-/ inte så kul.
 
För det mesta är han ändå vår glada, snälla kille som älskar att vara utomhus, upptäcka, busa och mysa. Jag har märkt av att 3 veckor utan någon vidare rutin har gjort honom rastlös och "stökig" i sinnet, så nu är det tillbaka till fullt fokus på rutin och fasta punkter under dagen.
 
Nä nu ska jag krypa ner i sängen, imorgon blir det städning och fixande inför att Chris föräldrar kommer på besök :)