ledsamhet

Mina känslor går omlott just nu, men mest har jag känt mig ganska ledsen de senaste dagarna. Flera orsaker, men den främsta är väl att jag har kommit fram till att jag nog måste ta min älskade katt till veterinären och låta honom somna in. Hela mitt jag skriker nej och jag vill verkligen inte, samtidigt vet jag inte vad mer jag kan göra för honom. Han är stressad och olycklig, Feliway funkar inte, och inte Zylkene heller. Han revirmarkerar överallt, och skriker mest hela tiden. Problemen har hjälpts lite, men bara lite, av att hålla honom inomhus, men vad ska vi göra när våren och sommaren kommer? Hur sjysst är det att ha honom inlåst i ett rum?
 
Men samtidigt frågar jag mig: Har jag gjort tillräckligt? Kan jag göra mer? Ger jag upp för lätt? Finns det någon bättre plats för honom i ett nytt hem? Är jag en dålig matte?
 
Hur skulle han må av att bo på en gård med minimal mänsklig interaktion, när han är så fäst vid mig, och en klar innekatt? Finns det någon som kan tänka sig att ha honom som innekatt, i en lägenhet där han slipper gå ut och där han slipper träffa andra katter? Jag tror det är möjligen det enda som skulle hjälpa honom, men vem vet hur han skulle reagera/må av att flytta? Kanske bättre, kanske sämre...
 
Jag vet inte, och mitt hjärta går i tusen bitar av att tänka att han kanske inte finns mer om några dagar...vafan ska jag göra?
#1 - - Heike:

Hej Madde,

det måste vara ett väldigt svårt beslut. Jag är ingen kattmänniska, men jag har svårt för att tro att det inte finns någon bättre lösning än att låta honom somna in. Har du försökt konsultera en kattspecialist? Kan han inte "testbo" hos vänner eller bekanta i några dagar?

Lycka till!!!

(P.S. Kanske du känner igen mig...:-)?)


Svar: Åååååhh! Heike! Hej!!! :D Vad glad jag blir att se att du läser min blogg, trodde jag hade tappat kontakten med dig. Vad roligt! Ja, vi har beslutat att försöka hitta ett nytt hem till katten, innan vi gör något annat. Förhoppningsvis kan han få komma hem till någon som kan ge honom ett bättre liv :)
Madde

#2 - - Heike:

Det låter som ett bra beslut :-)!

Jep, jag hittade hit för ett tag sedan och blev sedan fängslad. Välkommen att följa också min blogg, om du vill :-).

Svar: Absolut, ska läsa! (Märker att mina tyskakunskaper behöver fräshas upp också ;-)) Vad roligt! :)
Madde